Team België

Mijn naam is Joke Jaspers. Na het behalen van mijn masterdiploma wou ik eerst iets nieuws, iets spannend doen alvorens me open te stellen voor het serieuze leven. Ik zocht en vond vrijwilligerswerk in Afrika. Op 3 november 2010 ben ik voor zes maanden vertrokken naar Ghana. Ik zou naar een weeshuis aan de kust gaan, maar ik belandde in een school in Esaase, een klein dorpje vlakbij Kumasi in centraal-Ghana.

Mr. Boateng, mijn gastvader, vroeg me echter of ik geen les wou geven in een andere school. Zijn dochter, Emelia, had sinds drie weken een nieuwe school geopend in Asuadei en daar hadden ze hulp nodig. Initieel startte ik als juffrouw 1ste leerjaar en toen we voor elke klas een lokale leerkracht hadden gevonden, werd ik de turnjuffrouw en zorgleraar. Tijdens die zes maanden had ik reeds beslist dat ik dit project wou blijven ondersteunen. Emelia en haar gezin waren zowat mijn familie en mijn hart bleef voor eens en voor altijd in Asuadei. Ik beloofde hen mijn levenslange steun. Akwaaba Asuadei was geboren

In november 2013 vergezelde Kim Van Genechten me op mijn jaarlijkse trip naar Asuadei. Ze was reeds geïnteresseerd in het project en gaf de school reeds alle steun die ze kon. Ze moest het echter eerste zelf gezien hebben. Na een paar dagen van aanpassingen, begon ze evenzeer van de mensen en het land te houden. Ze stelde me voor om bij de organisatie te komen, en dat voorstel nam ik al te graag aan.

In september 2014 besloten we onze krachten te bundelen met A.M.I.E., een vzw die zich bezig houdt met het welzijn van kinderen. Door samen te werken konden we ons project naar een hoger niveau tillen. Neem zeker eens een kijkje op hun website http://www.amie-be.org/.

 

Uiteraard worden wij bijgestaan door een hele hoop vrijwilligers die telkens het beste van zichzelf geven op onze activiteiten. We zijn hen bijzonder dankbaar, want zonder hen zou onze werking niet zijn wat ze nu is!