Team Ghana

Op 18 oktober 2010 openden Emelia Boateng een school in Asuadei, een klein dorp in Ashanti Ghana, ongeveer 50 km van Kumasi. De school kreeg de naam ‘Willy-Taylor Academy’, naar de twee eerste vrijwilligsters die er verbleven. Zo trad ze in de voetsporen van haar vader, Kwabena Boateng die reeds een school uitbaatte in Esaase.

Emelia gaf haar ‘luxe’ in Esaase op om te verhuizen naar een klein huisje op het platteland. In tegenstelling tot in Esaase, was hier geen stromend water en amper elektriciteit.  De toen vierjarige zoon Nana bleef dan ook in Esaase omdat hij daar al naar school ging. Kwabena, destijds anderhalf jaar oud, verhuisde wel mee naar Asuadei. Ondertussen bestaat haar gezin uit 5 stevige zonen.

Emelia kan gelukkig rekenen op een lokaal team van medewerkers om haar te helpen. Op dit moment bestaat het team uit 10 leerkrachten, 1 hoofdmeester, 1 schoolbuschauffeur en 2 keukenmedewerkers. Ook werd er een ouderraad geïnstalleerd. En als er bouwwerken of andere klusjes uitgevoerd moeten worden, kiest ze ook steeds voor lokale werkkrachten en lokale aannemers. Daarnaast krijgt ze ook steun van het dorpshoofd en zijn medewerkers en verschillende vrijwilligers uit het dorp.

Het belangrijkste? De school heeft momenteel ongeveer 200-tal kinderen! Peuters, kleuters, lagere school en lager secundair studenten zijn welkom op de Willy-Taylor Academy.

Haar droom was eenvoudig. Ze wilde zoveel mogelijk kinderen in het gebied rond Asuadei de kans geven op treffelijke en betaalbaar onderwijs. De publieke scholen zijn dan wel gratis in Ghana maar de kwaliteit is spijtig genoeg ondermaats. De privéscholen presteren wel goed, maar de meeste zijn onbetaalbaar voor onze leerlingen. Emelia wilde het anders aanpakken. Elk kind was en is nog steeds welkom in haar school. En met de hulp van Akwaaba Asuadei, werd haar droom ook meer en meer werkelijkheid. Samen werkten we peterschappen en bouwprojecten uit om dit lokale initiatief te kunnen doen groeien!